Uitzending
Goedemorgen Nederland - 20-4-2010

20-4-2010

Goedemorgen Nederland

1577 x bekeken | 0 reacties
5
Europese vliegvelden weer open
Goed nieuws voor passagiers. Nadat de IJslandse Aswolk het vliegverkeer boven Europa dagenlang gijzelde, mag er weer gevlogen worden. En dus bereidt Schiphol zich voor op een drukke dag. Contact met de Mirjam Snoerwang, woordvoerder van de luchthaven, over de situatie op dit moment en de problemen die worden verwacht.

Bedrijfsschade door vliegverbod
Niet alleen duizenden reizigers zijn gedupeerd, ook honderden bedrijven ondervonden schade van het vijfdaagse vliegverbod. Importeurs en exporteurs leden dagelijks tientallen miljoenen euro’s verlies. Joost van Doesburg, luchtvrachtspecialist van de belangenvereniging van verladers EVO.

De Oranjecamping
Het alternatief voor de zuinige Hollander die liever niet naar Zuid-Afrika gaat maar het WK voetbal gewoon in Nederland wil volgen: de Oranjecamping. Of kan je misschien toch beter in de kroeg kijken? Bram Rekers zocht het uit. Tipa voor Bram kun je mailen naar goedemorgennederland@kro.nl.

Het geheim van Route Mobiel
Michiel Muller liet de ANWB op z’n grondvesten schudden met de oprichting van Route Mobiel en bouwde met Tango een nieuw imperium in de benzinepompbranche. Wat is het geheim van zijn succes? Hij schreef een boek over zijn ervaringen met tips voor beginnende ondernemers. Waarom noemt hij zichzelf serial entrepeneur?

Geweld tegen politie moet meer worden aangepakt
Politiekorpsen doen te weinig om agressie en geweld tegen agenten te voorkomen, zegt de Arbeidsinspectie. Het aantal incidenten en de ernst daarvan is toegenomen. Frans Heeres, lid van de Raad van Korpschefs en belast met de veiligheid van agenten vertelt wat er moet gebeuren om het tij te keren. En de politievakbonden zijn het wachten beu en eisen harde maatregelen. Jan Willem van de Pol van de Nederlandse Politiebond en Gerrit van de Kamp van de Algemene Christelijke Politiebond vinden dat er harder aangepakt moet worden.

Kroonprins Filip van België is 50
Bescheiden feestje ten paleize bij onze zuiderburen, dit weekeinde. Kroonprins Filip vierde zijn 50ste verjaardag. Maar om nou te zeggen dat het hele land daar mee bezig was? Nee. Want de prins – die nog altijd wacht op de troon – kampt nog steeds met een imagoprobleem. De man die een paar jaar geleden werd ingehuurd om hem van dat probleem af te helpen is Cees Wijburg, communicatieadviseur.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 20 april door de KRO. Te gast waren Cees Wijburg en Michiel Muller.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie