Uitzending
Goedemorgen Nederland - 11-12-2009

11-12-2009

Goedemorgen Nederland

1406 x bekeken | 0 reacties
5
De curatoren van de DSB zijn erger dan Scheringa
Hufterigheid is wat de klok slaat bij de curatoren van de DSB. Ergere praktijken dan ten tijde van Scheringa en zijn trawanten. Zo noemt Jelle Hendrickx van Stichting Steunfonds Probleemhypotheken de gang van zaken rond de afhandeling van het faillissement van DSB. Hij reageert daarmee op het voorstel van de curatoren om gedupeerden met acute betalingsproblemen tegemoet te komen.

Partijcongres van de PvdA: wat gaat er fout?
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart houdt de PvdA morgen in Apeldoorn partijcongres. Op een moment dat de partij een dieptepunt in de peilingen heeft bereikt (15 zetels, nu: 33) en er intern grote discussie is over de koers. De kiezer ziet de partij niet meer zitten. Wat is uw analyse: waar is het fout gegaan. Een gesprek met vooraanstaand lid van de PvdA en oud-campagneleider Jacques Monasch. Heeft de partij last van deelname aan het kabinet?

Uitgeprocedeerde minderjarige asielzoekers worden opgesloten
Het kabinet beslist vandaag vrijwel zeker om uitgeprocedeerde minderjarige asielzoekers sneller het land uit te zetten. Voor die tijd moeten ze dan in detentiecentra worden opgevangen, om vluchten en onderduiken in de illegaliteit te voorkomen. Het is een plan van staatssecretaris Albayrak. Defence for Childeren vindt dat een slecht plan en woordvoerder Carla van Os legt het uit.

Poolreiziger vreest verdwijnen van de noordpool
Poolreiziger en klimaatonderzoeker Marc Cornelissen was in 1997 de eerste Nederlander die de Noordpool per ski bereikte. Tijdens zijn reizen zag hij met eigen ogen welke gevolgen de klimaatverandering heeft voor de natuur. Hij maakt zich grote zorgen dat zijn favoriete reisbestemming verdwijnt. Morgen vertrekt hij samen met ministers en jongeren naar de klimaattop in Kopenhagen.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 11 december door de KRO. Te gast waren Jacques Monasch, Jelle Hendrickx, Carla van Os en Marc Cornelissen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie