Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 5-3-2010

5-3-2010

Goedemorgen Nederland

1518 x bekeken | 0 reacties
5
Vertrek Agnes Kant
Het eerste slachtoffer van de verkiezingen is een feit. Nadat de SP in de peilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 25 naar 11 Kamerzetels zakt, trok fractievoorzitter Agnes Kant haar conclusies.
Tijdens de verkiezingsavond, de avond ervoor, zag ze de campagne nog met vertrouwen tegemoet. Renske Leijten, Tweede Kamerlid van diezelfde SP en vertrouweling van Agnes Kant over de emoties die haar vertrek teweeg brengt en over de gevolgen van deze keuze.

Speelgoedpistooltje
Henk Jan Tannemaat wrong zich in een te strak pak en liet zich filmen met het speelgoedpistooltje van zijn zoon. Waarom? Om iedereen in Winterswijk ervan de overtuigen op Winterswijks Belang te stemmen. Maar heeft het geholpen? Bram Rekers zocht hem op.

Dramaserie de Troon
Morgen is de eerste aflevering van de nieuwe dramaserie De Troon. Over het wel en wee van de eerste Nederlandse Koningen, Willem 1 tot en met 3. Koningshuisdeskundige Philip Dröge legt uit waarom het koningshuis ons zo aanspreekt. Er is kritiek op de serie, er zou nogal wat seks in voorkomen, je krijgt het beeld van een nogal een wilde tijd, en het is nog maar de vraag of dat beeld klopt bij de werkelijkheid.

Undercover
Gisteren kondigde de PvdA Kamervragen aan omdat het Openbaar Ministerie in Haarlem de marechaussee zou hebben gedwongen onderzoek te doen naar Alberto Stegeman. Een rechercheteam heeft twee maanden lang alle activiteiten van de SBS-journalist Stegeman onderzocht. Dit naar aanleiding van een uitzending van Undercover Nederland van SBS, waarvoor hij ongezien verboden gebieden op Schiphol binnen wist te dringen. Alberto Stegeman is in de studio.

Fitna in Lagerhuis
Vandaag wordt in het Britse Lagerhuis de film van Geert Wilders, Fitna, vertoond. Vorig jaar nog werd hem de toegang tot Engeland ontzegd. Nu gaat hij in de herkansing. Aan Lia van Bekhoven, correspondent in Engeland de vraag of de Britten geďnteresseerd zijn in Geert Wilders.

Oscars
Aankomende zondag worden voor de 82e keer de Oscars uitgereikt. Filmdeskundige Robbert Blokland vertelt welke films de belangrijkste genomineerden zijn (Inglorious Bastards, Avatar en The Hurt Locker) en waarom. En hij voorspelt welke acteur en actrice geen er met de hoofdprijs vandoor gaan: Sandra Bullock en Jeff Bridges.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 5 maart door de KRO. Te gast waren Alberto Stegeman, Renske Leijten en Robbert Blokland. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!