Uitzending
Goedemorgen Nederland - 9-12-2009

9-12-2009

Goedemorgen Nederland

917 x bekeken | 0 reacties
5
"Geef mensen drie maanden extra WW"
Geef mensen die in 2010 hun baan verliezen drie maanden extra WW. Met dit voorstel komt de SP vandaag tijdens de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Sociale Zaken. Het doel? De klap van de crisis verzachten voor mensen die werkloos raken. En ze uit de Bijstand houden. Aan tafel Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt.

Morgen staat Dino S. terecht
Morgen staat Dino S. terecht voor drugshandel. Ook al is ie al jaren voortvluchtig, het Openbaar Ministerie zet de strijd door en ziet hem als kopstuk van een internationale drugsorganisatie. Maar S. zou meer op z’n kerfstok hebben. Zo wordt ie er ook van verdacht betrokken te zijn bij een reeks van liquidaties. Hier in de studio misdaadjournalist van Elsevier Gerlof Leistra.

Voetbalcorruptie in Nederland
Het grote onderzoek naar corruptie en omkoping in de voetballerij heeft vermoedelijk ook Nederland bereikt. De politie doet inmiddels onderzoek naar FC Eindhoven. Maar blijft ’t daarbij? Aan tafel Iwan van Duren van Voetbal International. Hij deed onderzoek naar de betrokkenheid van Nederlandse clubs bij grote gokschandalen.

Autobiografie dominee Visser
Dominee Visser. ‘Wereldberoemd werd ‘ie omdat hij daklozen en verslaafden een plek gaf in zijn Rotterdamse Pauluskerk. In de jaren ’80 ging hij een stapje verder en startte het omstreden project ‘Perron Nul’ waar hij heroïneverslaafden methadon verstrekte. Genoeg stof voor een autobiografie, met de titel ‘God’.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op woensdag 9 december door de KRO. Te gast waren Gerlof Leistra en Paul Ulenbelt.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie