Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 4-1-2010

4-1-2010

Goedemorgen Nederland

1004 x bekeken | 0 reacties
5
IJsland nog niet bereid Icesave-miljoenen te betalen
Minister Bos van Financiën moet hard optreden tegen IJsland, nu de president daar vooralsnog weigert de Icesave miljoenen terug te betalen aan Nederland. Even voor de jaarwisseling leek alles nog in kannen en kruiken toen het parlement in Reykjavik na maanden soebatten wel akkoord ging. Het geduld van de VVD is op. Tweede Kamerlid Frans Weekers licht het toe.

2010: véél sporten (op tv)
Dit jaar wordt een geweldig sportjaar: eerst de Olympische Winterspelen, de start van de Giro in mei begint in Utrecht, daarna het WK-voetbal in Zuid Afrika, de start van de Tour de France in juli in Rotterdam, het WK turnen in oktober in Rotterdam met mogelijk Epke Zonderland die wereldkampioen wordt? Hoe mooi kan het worden? Marcel Rözer blikt vooruit.

Bodyscan biedt schijnveiligheid
Peperduur paniekvoetbal dat alleen maar schijnveiligheid oplevert, zeggen de Europarlementariërs van D’66. We kunnen dat geld veel beter besteden aan de geheime diensten. Als die hun werk beter doen, kunnen we niet alleen veiliger met het vliegtuig, maar ook met de trein en met een gerust hart boodschappen doen. Aan het woord Sophie in ’t Veld, Europarlementariër voor D’66.

Supersnelrecht
Net als vuurwerk en oliebollen horen tegenwoordig ook supersnelrechtzaken bij de jaarwisseling. In Utrecht zijn tijdens Oud en Nieuw 25 mensen opgepakt. Acht van hen staan vandaag voor de rechter. Susanne Terporten, persofficier van het Parket in Utrecht vertelt waarvoor ze terecht staan.

Elfstedentocht...???
Het vriest al een paar dagen dat ’t kraakt. En dus fluisteren we dan met z’n allen al heel snel: Elfstedentocht. De laatste keer dat die werd verreden is vandaag precies alweer 13 jaar geleden, 4 januari 1997. Toenmalig winnaar, Henk Angenent is bij ons in de studio.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op maandag 4 januari door de KRO. Te gast waren Frans Weekers, Marcel Rözer, Henk Angenent en Sophie in 't Veld. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie