Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 26-3-2010

26-3-2010

Goedemorgen Nederland

1212 x bekeken | 0 reacties
5
Hulp voor Griekenland
EU top bereikt compromis over Griekenland. En dat is goed nieuws voor het noodlijdende land. Zowel het IMF als de EU lidstaten staan klaar om noodkrediet te verstrekken. Vindt Europarlementariër Sophie in ’t Veld het een goed idee dat als eis is gesteld dat het IMF helpt om hulp aan Griekenland te bieden? En hoe moet het met de andere Europese landen met problemen zoals Spanje, Portugal, Ierland?) En hoe moet het nu verder met de euro?

De lekkerste kroket van Nederland
Een wedstrijd om de gezondste kroket van Nederland te maken. De 17-jarige Ashley in ’t Hout deed ’t en won een workshop in een Frans driesterren restaurant . Haar recept: kip, doperwten en munt. Een goede combinatie? Bram Rekers zocht het uit. Tips voor Bram kunnen naar Heeft u een tip voor Bram?! Mailt u die dan naar goedemorgennederland@kro.nl.

Biografie van Luns
Joseph Luns was decennialang het gezicht van Nederland in het buitenland. Eerst 19 jaar als minister van Buitenlandse Zaken en vervolgens 13 jaar als secretaris-generaal van de NAVO. Acht jaar geleden overleden. Bijzonder hoogleraar Albert Kersten schreef een biografie over de staatsman.

Zorg voor kinderen gescheiden ouders
Er moet meer zorg komen voor kinderen van gescheiden ouders én die zorg moet ook beter. Dat vindt de stichting stiefgezinnen Nederland. Kinderen zijn onnodig vaak de dupe van het uit elkaar gaan van de ouders, met emotionele problemen en soms zelfs gedragsproblemen tot gevolg. Hier aan tafel Corrie Haverkort, voorzitter van de stichting.

The Iceman wil record breken
Zestien wereldrecords heeft hij al op zijn naam staan. Wim Hof, beter bekend als ‘The Iceman’ gaat vandaag in Deventer proberen zijn eigen record in een ijsbak staan te verbreken. Het record is nu 1 uur en 44.9 minuut.

Nieuw noordpool-avontuur
Avonturier Marc Cornelissen begint aankomende dinsdag aan een nieuwe expeditie naar de Noordpool. Hij zal zeven onervaren mannen leiden in hun tocht over die enorme ijsvlakte. Over de risico's en de gevaren, wat moet je bijvoorbeeld als delen van het ijs niet dik genoeg zijn om erover heen te gaan?

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 26 maart door de KRO. Te gast waren Sophie in 't Veld, Wim Hof en Marc Cornelissen. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee