Uitzending
Goedemorgen Nederland - 23-4-2010

23-4-2010

Goedemorgen Nederland

1161 x bekeken | 0 reacties
5
Meer aandacht voor seksuele opvoeding op school
Verplicht seksuele opvoeding op basisscholen en betere scholing van professionals die met kinderen werken. Hiervoor pleit de Rutgers Nisso Groep. Vandaag houdt het kenniscentrum een landelijke conferentie om de seksuele opvoeding van onze jeugd te verbeteren. ProgrammacoŲrdinator Ineke van der Vlugt vindt het hard nodig dat de kennis en seksuele opvoeding verbetert.

Aardappelen eten leidt tot homoseksualiteit. ????
Het eten van Nederlandse aardappelen leidt tot homoseksualiteit en haaruitval. Dat zegt de Boliviaanse president van Bolivia, Evo Morales. Onzin, zegt aardappelboer Jan Hogeboom. Bram Rekers, sprak met hem. Tips voor Bram kunnen worden gemaild naar goedemorgennederland@kro.nl.

Nieuwe plantensoorten
De afgelopen drie jaar zijn er maar liefst honderd-drie-en-twintig nieuwe dier- en plantsoorten ontdekt. Vooral de oerwouden van Borneo geven nieuwe vondsten prijs. Een aantal van deze bijzondere ontdekkingen werd gedaan door Nederlandse biologen, waaronder Johan van Rooijen. Samen met Johan van de Gronden, directeur van het Wereld Natuurfonds publiceerde hij het onderzoeksrapport.

Het drama van BelgiŽ
En weer viel er een Belgisch kabinet over de taalstrijd. Is de strijd tussen de Vlamingen en de Walen ooit op te lossen? De taalstrijd woedt eigenlijk al sinds 1830. Kristof Jacobs, is Belg en politicoloog aan de Radboud Universiteit Nijmegen vertelt wat er achter zit en over de politiek in BelgiŽ. Er zijn in BelgiŽ feitelijk maar drie kundige politici zijn: Verhofstadt, Van Rompuy en DeHaene. En zelfs hen is het niet gelukt om van BelgiŽ een stabiele democratie te maken. Wie kan dit nog redden?
Aankomend striptalent Erwin Kho
De eerste Benelux Beeldverhalenprijs, een prijs voor aanstormend striptekentalent, is gewonnen door Erwin Kho. Hij won de prijs met een liefdesverhaal over twee exen die elkaar weer tegen komen. Naast hem zit Rienk Tychon, jurylid.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 23 april door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie