Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 23-10-2009

23-10-2009

Goedemorgen Nederland

1526 x bekeken | 0 reacties
5
Verkiezingen in Venlo zonder PVV maar met Moslimpartij
Over een maand gaat Venlo naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Zonder Geert Wilders, met een moslimpartij. Reden voor TNS NIPO een peiling te doen naar ons stemgedrag. Aan tafel Peter Kanne van TNS NIPO en André Krouwel van Kieskompas.

Mysterieuze moordbrigade
Een mysterieuze Nederlandse moordbrigade nu. De politie heeft de jacht geopend op zo’n tien mannen, die samen een elite liquidatiegroepje vormen. Justitie kreeg de groep in het vizier na een moord in Amsterdam. Inmiddels zijn drie verdachten aangehouden. En die blijken allemaal dezelfde oosterse tatoeage te hebben. De politie is nog op zoek naar verdachte nummer 4 en deed een oproep in Opsporing Verzocht. Ellie Lust van de politie Amsterdam Amstelland is aan de telefoon en in de studio is Gerlof Leistra, misdaadjournalist van Elsevier.

Achterstandswijkpartij opgericht in de Bijlmer
Jongeren in de Bijlmer nemen het heft in eigen hand. En beginnen een eigen politieke partij. Een achterstandswijkpartij. Om de kloof met de burger te dichten en een einde te maken aan de geweldsspiraal in Amsterdam Zuid-Oost. Oprichters Robert Coblijn en rapper Gikkels geven tekst en uitleg.

Vechten in een vreemd land
Vrijwillig meevechten in een oorlog in een ander land. Rebellen en huurlingen verdienen er hun geld mee. Doen zij dit voor de goede zaak of voor hun eigen avontuur? Oorlogsjournalist Arnold Karskens schreef er een boek over: Rebellen met een reden. Eén van de geportretteerden is Joost van Dijk. Hij vocht in de jaren ’90 voor de Kroaten tegen de Serven en zit nu bij ons aan tafel.

In deze uitzending van Goedemorgen Nederland waren Andre Krouwel, Arnold Karskens, Gerlof Leistra en Joost van Dijk te gast. Bram Rekers en Ellie Lust deden in deze uitzending verslag voor Goedemorgen Nederland. De presentatie was in handen van Leonie ter Braak, Maaike Timmerman en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland werd uitgezonden op vrijdag 23 oktober door de KRO. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee