Uitzending
Goedemorgen Nederland - 28-10-2009

28-10-2009

Goedemorgen Nederland

1156 x bekeken | 0 reacties
5
Strengere leeftijdscontroles bij videogames en bioscoopfilms
Vanaf vandaag zal er veel strenger op leeftijd worden gecontroleerd bij bioscopen en winkels die videogames verkopen. Zestien is zestien. Wie jongere kinderen toelaat of games verkoopt, hangt een boete boven het hoofd. Aan tafel Willem van Teeseling, van Buro 240A.

Heinrich Boere eindelijk voor de rechter
Vandaag begint in Aken het proces tegen oud-SS’er Heinrich Boere. Boere, nu 88 jaar oud, werd vlak na de oorlog in Nederland ter dood veroordeeld voor de moord op drie Nederlanders. Hij wist te ontsnappen en vluchtte naar Duitsland. Nu staat hij dan toch voor de rechter. Aan de telefoon Duitsland correspondent Laurens Boven. In de studio aanwezig is de Nederlandse nazi-jager Jack Kooistra, die zelf ook jaren achter Boere aan zat.

"We zijn goed voorbereid"
Huisartsenposten die overspoeld worden met vragen van verontruste ouders. Een pubermeisje dat overlijdt. Barack Obama die de medische noodtoestand afkondigt. Kinderen tot vijf extra kwetsbaar, zegt het RIVM. Dachten we aanvankelijk dat de Mexicaanse Griep hier grotendeels zou overwaaien, nu worden meer en meer mensen ongerust. Hier aan tafel verantwoordelijk minister Ab Klink van Volksgezondheid.

Professor Junkie XL
Nog een paar uur en dan mag Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, zich professor noemen. Hij wordt benoemd bij de opleiding voor muziekproducers aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, waar hij al twee jaar lesgeeft aan studenten die net zo succesvol in de muziekindustrie willen worden als hij.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op woensdag 28 oktober door de KRO. Te gast waren Ab Klink, Jack Kooistra en Tom Holkenborg.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie