Uitzending
Goedemorgen Nederland - 3-11-2009

3-11-2009

Goedemorgen Nederland

1274 x bekeken | 0 reacties
5
Ethiopië staat opnieuw op rand voedselcrisis
Vijfentwintig jaar na 'Eén voor Afrika' en 'Live Aid' staat Ethiopië opnieuw op de rand van een nieuwe hongersnood. Ruim zes miljoen Ethiopiërs hebben acuut behoefte aan voedselhulp. En nog eens zeven miljoen inwoners van het Afrikaanse land waren al aangewezen op internationale hulporganisaties. Aan tafel minister Koenders van ontwikkelingssamenwerking, net terug uit het gebied.

Waar blijven de massaontslagen?
Iedere maand zouden er na de zomer zo’n 40.000 mensen op straat komen te staan. Nederland zou voor het eerst sinds de jaren 80 weer te maken krijgen met massaontslagen. Maar tot nu toe blijft dat uit. Esther-Mirjam Sent, onze vaste economiedeskundige, hoe komt dat?

Een miljoen huishoudens wonen scheef
Eén miljoen huishoudens wonen onterecht in een sociale huurwoning. Dat noemen we ook wel scheef wonen. En dus moet het systeem van sociale huurwoningen op de schop. Zegt de directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw. En die is hier: Taco van Hoek.

Holland Animation Film Festival van start
Morgen gaat in Utrecht weer Holland Animation Film Festival van start. Met 1300 inzendingen het grootste tot nu toe. Van premières tot de nieuwste technieken. En van eenvoudige potloodschetsen tot hightech 3D-computeranimaties, het komt allemaal voorbij. Hier aan tafel Gerben Schermer, directeur van dit internationale festival en Bethany de Forest, één van de makers van de openingsfilm Red-End.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 3 november door de KRO. Te gast waren Bert Koenders en Esther-Mirjam Sent.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie