Uitzending
Goedemorgen Nederland - 9-10-2009

9-10-2009

Goedemorgen Nederland

1339 x bekeken | 0 reacties
5
Nieuw plan om probleemjongeren te helpen
Nieuw plan van Ahmed Marcouch, de stadsdeelvoorzitter van Slotervaart, om Marokkaanse probleemjongeren ván de straat en áan het werk te krijgen. Mo Money, een uitzendbureau, dat bij gebleken succes landelijk navolging krijgt. Ahmed Marcouch is hier, samen met de coördinator van het project Adil Belhajey zijn bij ons.

Kroonprins zorgt voor steeds meer irritatie
“De prins gedraagt zich als een verwend kind.” Opmerkelijke uitspraak gisteren van een hoge ambtenaar in RTL-nieuws. Anoniem, weliswaar, maar duidelijk is dat prins Willem-Alexander voor steeds meer irritatie zorgt binnen het kabinet met zijn plannen voor een vakantievilla in Mozambique. Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over dit heikele onderwerp. En de peilen richten zich dan op de man die politiek verantwoordelijk is voor de prins: de Minister-President. Hier aan tafel Jan Vis, onder meer oud-informateur en staatsrechtgeleerde.

Overheid betaalt rekeningen veel te laat
Hoge boetes voor de overheid als ze haar rekeningen veel te laat blijft betalen. Plan van de VVD, nu bedrijven nog altijd in de problemen komen door een wanbetalend Rijk. Ondanks alle eerdere beloften alles gewoon netjes binnen dertig dagen te betalen.

Qadriya Yazdanparast
Ze woont in Rotterdam. En wil met vijf jaar de eerste vrouwelijke president worden van Afghanistan. En dat gaat haar lukken ook, zegt de huidige president van dat land. Tijdens de verkiezingen in Afghanistan is op grote schaal gefraudeerd. Dat blijkt uit vertrouwelijke VN-stukken die in handen zijn van de Amerikaanse krant The Washington Post. Volgens de Afghaans-Nederlandse Qadriya Yazdanparast een schande voor het land. Ze is lid van het Afghaanse parlement en de zittende Afghaanse president Karzai noemde haar recent nog zijn opvolger. Qadriya is bij ons met haar dochter Fatemah.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 9 oktober door de KRO. Te gast waren Ahmed Marcouch en Jan Vis.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie