Uitzending
Goedemorgen Nederland - 16-10-2009

16-10-2009

Goedemorgen Nederland

1294 x bekeken | 0 reacties
5
Deel veteranen raakt ernstig in problemen
Nederland stuurt jaarlijks enkele duizenden militairen op missie naar het buitenland, zoals nu in Afghanistan. Ze zien veel ellende, komen in levensbedreigende situaties en verliezen soms kameraden. Traumatiserende ervaringen. De meeste militairen weten hier goed mee om te gaan, maar een deel raakt na terugkomst, ernstig in de problemen.

Hoe zit het met de verantwoordelijkheid van DSB klanten?
De ondergang van de DSB Bank valt in eerste instantie vooral het management van de bank te verwijten; maar hoe zit het eigenlijk met de verantwoordelijkheid van de klanten van DSB. Hoe kan het dat zoveel mensen zo makkelijk in de val liepen van slimme reclamecampagnes en adviseurs met mooie praatjes. Esther-Mirjam Sent hoogleraar economie Radboud Universiteit Nijmegen. Valt spaarders/klanten DSB iets te verwijten?

Gezin afgeperst na winnen loterij
In Hellevoetssluis is een gezin ondergedoken na het winnen van ruim 16 miljoen in de Lotto. Het gezin werd afgeperst nadat zij in de media waren geweest. De criminelen beschoten zelfs de net gekochte nieuwe auto om de winnaars onder druk te zetten. Aan de telefoon Jobine van t Westeinde van het Openbaar Ministerie in Rotterdam en in de studio is aanwezig Rene Bogaerts van de Postcodeloterij.

WK-koorts steekt al langzaam de kop op
Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika zijn in volle gang. 11 Juni volgend jaar begint het. In de studio sportmarketingdeskundige Frank van de Wal Bake.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 16 oktober door de KRO. Te gast was Esther-Mirjam Sent.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie