Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 23-3-2010

23-3-2010

Goedemorgen Nederland

870 x bekeken | 0 reacties
5
Prijsontwikkeling koopwoningen
De ergste prijsdaling van koopwoningen lijkt voorbij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. En de verkoop van nieuwbouwhuizen stijgt weer, zegt Neprom, de organisatie voor projectontwikkelaars.Toch heeft de huizenmarkt het dieptepunt nog niet bereikt, vreest Hugo Priemus, hoogleraar Besluitvorming grote infrastructuurprojecten en emeritus hoogleraar volkshuisvesting. De vraag is waar hij dat op baseert.

Twitter als opsporingsmiddel
De politie gaat een nieuw middel inzetten in de jacht op de pyromaan in Veendam. Ze gaat geÔnteresseerden via Twitter op de hoogte houden, in de hoop op informatie over de dader of daders. Anthony Hogeveen, woordvoerder politie Groningen, legt uit wat ze precies gaan doen.

Israel's uitdagende taal in de VS
Jeruzalem is onze hoofdstad en dus bouwen wij daar als we dat willen. En Amerika kan de problemen niet oplossen tussen Israel en de Palestijnen. Opbeurende woorden van de Israelische premier Netanyahu, een paar uur voor hij wordt ontvangen door president Obama. De irritatie over en weer begon tijdens het bezoek van de Amerikaanse vice-president Joe Biden, onlangs aan Israel. Bertus
Hendriks, Midden Oostendeskundige van instituut Clingendael, vertelt hoe boos de Amerikanen hierover zijn.

Door belastinggeld overeind gehouden ING ontloopt BTW
De PvdA is boos op ING. De bank, die met belastinggeld overeind is gehouden, ontloopt BTW door diensten in te kopen via een vestiging in Zwitserland. En daardoor loopt de Belastingsdienst vele tientallen miljoenen euroís per jaar mis. Paul Tang, financieel woordvoerder van de PVDA en Albert Hollander, belastingdeskundige en voorzitter Tax Justice Nederland over de truc van de ING.

Uitspraak tegen oud-SS'er Boere
Vandaag wordt de uitspraak verwacht tegen de oud-SSíer Heinrich Boere, die ervan wordt verdacht in de tweede wereldoorlog drie Nederlanders te hebben vermoord. Correspondent in Duitsland, Laurens Boven, bij de rechtbank in Aken.

Charmeoffensief Oranjes
Na gedoe rond een vakantievilla in Mozambique en grondaankopen in ArgentiniŽ is er behoefte aan goed nieuws: Het koningshuis lijkt in ieder geval een charmeoffensief te zijn gestart om het slechte imago op te krikken. Zo dook Willem Alexander plotseling op in Afghanistan en stortten de andere Oranjes zich afgelopen weekend op het vrijwilligerswerk. Oranjedeskundige Philip Droge over dit charmeoffensief.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 23 maart door de KRO. Te gast waren Paul Tang en Hugo Priemus. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee