Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 21-1-2010

21-1-2010

Goedemorgen Nederland

1669 x bekeken | 1 reacties
5
Benefietactie op Radio en TV
Een bijzondere GMNL vandaag die geheel in het tekenstaat van de actie voor Ha´ti. Vanavond komt vanuit studio 24 in Hilversum een speciale benefietuitzending die wordt uitgezonden op Ned 1, RTL4 en SBS 6. Ook verschillende commerciŰle en publieke radiostations slaan de handen ineen en zenden de hele dag uit als Radio 555. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving. We hebben contact met het telefoonpanel dat al uw donaties zal aannemen vandaag.

Minster Koenders over de laatste stand van zaken
Minster Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking is in de studio om de laatste stand van zaken door te geven. Aan hem de vraag: Er is afgelopen week veel gezegd en geschreven over het herstructureren van ontwikkelingshulp: is Ha´ti een mooie testcase?.

De Ha´tibol
Ook de kleine ondernemer denkt aan Ha´ti. Michael en Jaenette van Bakkerij Brakenhoff hebben vrienden op Ha´ti en besloten daarom de Ha´ti bol te introduceren. Het broodje kost twee euro en vijftig cent. De opbrengst storten Michael en Jaenette direct op de rekening van hun vrienden op Ha´ti. Bram Rekers ging langs.

Nederlandse USAR ploeg op Ha´ti
Na een grote ramp is het van levensbelang om zo snel mogelijk slachtoffers onder het puin vandaag te krijgen. Hulpverleners werken vaak onder onmogelijke omstandigheden om mensenlevens te redden. Op Ha´ti werkt ook een Nederlandse ploeg. Eerder hadden we contact met Marcel van Vugt van het USAR op Ha´ti. In de studio zijn USAR-leden Dick Staal en Kees van den Berg. Zij waren ter plekke tijdens de rampzalige aardbeving in Pakistan op 8 oktober 2005.

Ha´tiaanse adoptiekinderen naar Nederland
Vandaag komen in Nederland 100 Ha´tiaanse adoptiekinderen aan. Hoe worden zij opgevangen en hoe gaan ze om met de opgelopen traumaĺs? Aan de telefoon Martien Miedema van Wereldkinderen. In de studio praten we verder over de veelbesproken adoptiekinderen met hoogleraar adoptie Femmie Juffer

Johan Smoorenburg maakte de ramp mee
Johan Smoorenburg runde een weeshuis op Ha´ti totdat de aardbeving verwoestend toesloeg. We hebben telefonisch contact met hem. Hoe is de situatie op dit moment?

Jean Mertens was op Ha´ti tijdens de aardbeving
In de studio is aangeschoven Jean Mentens. Hij was voor zijn werk op Ha´ti tijdens de aardbeving. Jean, goedemorgen. Hoe heb je die aardbeving ervaren?

Rode Kruis is actief op Ha´ti
EÚn van de organisaties die op dit moment op Ha´ti actief is, is het Rode Kruis. Bij ons in de studio is Cees Breederveld, directeur van het Rode Kruis. U heeft contact met uw mensen ter plaatse, hoe is de situatie op dit moment?

Ook Amerika staat stil bij Ha´ti
De hele wereld staat stil bij de ramp op Ha´ti. Ook in Amerika slaat men de handen ineen om geld in te zamelen om de slachtoffers te helpen. Contact met correspondent Michiel Vos in New York.

KNMI: er volgen nog meer naschokken
Gistermiddag werd Ha´ti opnieuw getroffen door een aardbeving. Met een kracht van 6.1 op de schaal van richter. De vraag is of het ging om een nieuwe beving of een naschok. Zeker is ieder geval dat de komende weken er nog meerdere schokken zullen komen. Bij ons in de studio, Bernard Dost seismoloog van het KNMI.

Nederlandse Ha´tianen maken zich grote zorgen
Sinds de ramp is Judy Bralds van Stichting Ha´ticontact haast non-stop aan het werk, afgelopen weekend organiseerde hij een bijeenkomst voor Ha´tianen die in Nederland wonen. Patrick Mathurin is geboren op Ha´ti en woont al sinds zijn derde met zijn ouders in Nederland, de rest van zijn familie woont op het getroffen eiland.

Radio 555
De CommerciŰle en Publieke Radiostations slaan de handen ineen voor Ha´ti. De hele dag wordt er een speciaal en gezamelijk programma uitgezonden via verschillende publieke- en commerciŰle radiostations: Radio 555. Bij ons in de studio zijn Erik de Zwart van Radio Veronica en Tim Klijn van Radio 538.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op donderdag 21 januari door de KRO. Te gast waren Erik de Zwart, Bert Koenders en Cees Breederveld. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee