Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 19-1-2010

19-1-2010

Goedemorgen Nederland

1092 x bekeken | 0 reacties
5
Advies: minder ontwikkelingshulp
Minder ontwikkelingshulp aan nog maar tien landen, vooral in Afrika. En dan alleen nog maar steun voor landbouw, water, de rechtsstaat en de bestrijding van HIV en Aids. Aanbevelingen van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid – het belangrijkste adviesorgaan van het kabinet – aan minister Koenders van ontwikkelingssamenwerking. Maar de minister ziet er niets in. De VVD vindt het wel een goed idee, en Tweede Kamerlid Han ten Broeke vertelt waarom.

Avondklok voor jongeren
Een avondklok voor jongeren onder de 16. De ChristenUnie wil ze vanaf 22:00 uur ’s avond weren uit de kroeg. Gaat dat lukken? Bram Rekers, haalt verhaal.

Topman van het jaar
Dan nu een bijzondere man. John Paul Broeders van de VOPAK – een onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Terwijl het afgelopen jaar het ene bedrijf na het andere op de fles ging, maakt hij winst en niet zo’n beetje ook. Zoveel dat aandeelhouders hem onlangs uitriepen tot Topman van het jaar 2009. Hij vertelt het geheim van zijn succes.

Weer meer geweld tegen homo's
Opnieuw is het aantal meldingen van geweld tegen homo’s in Amsterdam fors gestegen. Vorig jaar kwamen 25 procent meer aangiftes binnen bij de politie. Inmiddels is er elke dag wel een homo of lesbienne het slachtoffer. Vorig jaar zei de burgemeester dat het ontoelaatbaar was en met harde hand moest worden bestreden. Freek Ossel, wethouder in de hoofdstad is belast met dit probleem.

De toekomst van Neelie Kroes
Overleg vanochtend achter gesloten in Straatsburg over de toekomst van Neelie Kroes als Eurocommissaris Digitale agenda. Kroes moet deze week op herexamen bij het Europees Parlement omdat dat niet tevreden was over haar eerste hoorzitting – zeg maar sollicitatiegesprek. Hoe liggen haar kansen volgens Hans van Balen, Europarlementariër voor de VVD.

Complottheorieën
De Mexicaanse griep is uitgevonden in een laboratorium om ons stiekem te voorzien van nano-chips. Amerika zat zelf achter de 11 september - aanslagen om El Qaida zwart te maken. De maanlanding was ook niet echt maar een op aarde gemaakt filmpje en Elvis is niet dood en Michael Jackson ook niet. Waarom geloven zoveel mensen in complottheorieën? Jan Willem van Prooijen deed er onderzoek naar.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 19 januari door de KRO. Te gast waren Han ten Broeke en John Paul Broeders. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie