Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 18-1-2010

18-1-2010

Goedemorgen Nederland

2141 x bekeken | 0 reacties
5
Parlementair onderzoek Kredietcrisis
Vandaag begint de parlementaire onderzoekscommissie De Wit met de openbare verhoren naar de oorzaken van de kredietcrisis. De directeur van het Centraal Planbureau, Coen Teulings, wordt vandaag als eerste gehoord. De vraag is of minister Bos en bankpresident Wellink op tijd ingegrepen? En welke rol speelde Gerrit Zalm bij de ondergang van DSB? En: waarom is het eigenlijk een onderzoekscommissie en geen enquête?

Geen thermo-ondergoed voor politie
Minister Ter Horst laat haar agenten in de kou staan, schreeuwt de vakbond. Het thermo-ondergoed, dat politiemensen tijdens deze koude dagen warm moet houden, is uit het assortiment gehaald. De Bond eist het ondergoed nu terug. Bram Rekers, haalt verhaal.

Terugblik schaatsweekend
Marcel Rözer blijkt terug op het afgelopen weekend, waarin Stroetinga NK marathon op natuurijs heeft gewonnen. Het ijs verdwijnt, en dat betekent voorlopig even het einde van dromen over een Elfstedentocht. Maar er komt nog genoeg schaatsen: Uit de ploeg van Orie hebben Annette Gerritsen (500, 1000 en 1500 meter), Margot Boer (500, 1000, 1500), Van Riessen (500, 1000, 1500) zich bij de vrouwen geplaatst. Bij de mannen zijn dat Simon Kuipers (500, 1000, 1500), Stefan Groothuis (1000, 1500), Jan Smeekens (500) en Mark Tuitert (1000 en 1500). Mogelijk voegt Marianne Timmer zich nog bij dat gezelschap. En er werd weer gevoetbald.

Haïti
Vanochtend arriveert het Nederlandse marineschip Hr. Ms. Pelikaan in Haïti. Wat Nederlandse mariniers voor de bevolking kunnen doen vertelt luitenant ter zee Eerste Klasse Maarten Veenstra. In Haïti zelf is het Nederlandse Urban Search and Rescue Team al enkele dagen aan het werk, op zoek naar overlevenden. Minister Koenders vergadert deze ochtend met zijn Europese collega’s over de ramp in Haïti. Zijn collega Verhagen heeft al aangekondigd dat de EU – op verzoek van de VN – een missie naar Haïti voorbereidt. Wat heeft Haiti nu het hardst nodig? Wij vragen het de directeur van Artsen zonder Grenzen, Hans van de Weerd.

Ambassadeursconferentie
Daphne Bergsma is ambassadeur in Slowakije, Jan-Paul Dirkse in Turkije. Ze zijn getrouwd en al meer dan twintig jaar samen, maar nog nooit zo ver van elkaar verwijderd geweest. Deze week zijn ze even samen in Nederland voor de jaarlijkse ambassadeursconferentie.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op maandag 18 januari door de KRO. Te gast waren Hans van de Weerd en Marcel Rözer. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie