Uitzending
Goedemorgen Nederland - 8-12-2009

8-12-2009

Goedemorgen Nederland

1171 x bekeken | 0 reacties
5
Alleen bezuinigen werkt pessimisme in de hand
Alexander Pechtold roept premier Balkenende vandaag met spoed op het matje. Het kabinet helpt het land in de put door te bezuinigen en te bezuinigen. En doet veel te weinig aan de toekomst. Zo luidt de boodschap. Pechthold wil nu eindelijk visie zien.

Christie's veilt een Rembrandt
Musea in de wereld opgelet: vanavond veilt Christie’s in London een Rembrandt. Het schilderij moet minimaal 20 miljoen euro opleveren. Voor het grootste veilinghuis ter wereld geen spectaculair bedrag. Jop Ubbens, directeur van Christie’s in Amsterdam, gaat vandaag naar London om bij de veiling aanwezig te zijn.

Bouwwereld nog niet uit recessie
Ook al lijkt Nederland uit de recessie te klimmen, de bouwwereld staat de grootste klappen nog te wachten. Vandaag presenteert onderzoeksinstituut TNO de bouwprognoses; de verwachtingen voor de periode 2009 - 2014. En die zijn niet gunstig volgens TNO-onderzoeker Walter Manshanden.

Stagiairs willen uit verdomhoek
Vijf jongerenorganisaties voeren vandaag actie om de positie van de stagiair te verbeteren. Een stagiair moet de domste klusjes doen en wordt nauwelijks begeleid. De vijf jongerenorganisaties CNV Jongeren, FNV Jong, ISO, JOB en LSVb overhandigen het rapport ’Stagiair zoekt begeleiding’ over de klachten vandaag aan minister Plasterk. Een van die organisaties is de Landelijke Studentenvakbond en woordvoerder daarvan is voorzitter Gerard Oosterwijk.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 8 december door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie