Uitzending
Goedemorgen Nederland - 16-9-2009

16-9-2009

Goedemorgen Nederland

952 x bekeken | 0 reacties
5
Leegloop bij vrijwillige brandweer
Het einde van de vrijwillige brandweer is in zicht. Vreest de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers. Terwijl 90% van alle gemeenten afhankelijk is van die vrijwillige brandweer.Ton Kapteijns, voorzitter van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers Brabant Noord. Aan hem de vraag of we gevaar lopen nu de vrijwillige brandweer leegloopt?

Algemene Beschouwingen
De oppositie richt zijn pijlen vandaag, tijdens de Algemeen Politieke Beschouwingen, op het kabinet. Dat is laf en stelt belangrijke keuzes uit. Hebben wij dan wel iets aan deze miljoenennota? En wie worden straks het hardst getroffen? Aan tafel Esther-Mirjam Sent. Hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hoe heeft zij gekeken naar de troonrede?

GGZ en studenten zijn boos
Economische crisis of niet, rijke landen moeten hun beloften nakomen. Als ze dat niet doen, zullen 4,5 miljoen kinderen sterven. Ook Nederland beloofde in 2007 naast ons vaste ontwikkelingsbudget extra geld vrij te maken voor onze klimaatschuld. Farah Karimi, directeur van Oxfam Novib, vreest dat het kabinet zich daar nu niet aan gaat houden. Maar wat is die klimaatschuld eigenlijk?

Het gaat goed met de Nederlandse film
De Nederlandse filmindustrie doet t goed. Dit najaar zijn er maar liefst 30 films in productie. En dat zijn niet alleen kleine filmhuisfilms. Megaproducties als De Storm en Terug naar de Kust draaien binnenkort al in de bioscoop. En dan is er volgende week ook nog het Nederlands Filmsfestival. Alle reden dus om onze filmdeskundige uit te nodigen: Robbert Blokland. Aan hem de vraag hoe dat eigenlijk komt.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op woensdag 16 september door de KRO. Te gast waren Farah Karimi, Esther-Mirjam Sent en Robbert Blokland.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie