Uitzending
Goedemorgen Nederland - 10-9-2009

10-9-2009

Goedemorgen Nederland

1003 x bekeken | 0 reacties
5
Barosso sprokkelt stemmen bij elkaar
Bedelend om stemmen ging ie alle fracties af. In een poging zelfs zijn grootste politieke vijanden te overtuigen dat ie hartstikke goed is. En de juiste man op de juiste stoel. José Manuel Barroso vecht voor zijn voortbestaan als voorzitter van de Europese Commissie. Maar of het genoeg is. Hier aan tafel twee Nederlandse Europarlementariërs die hem gisteren ontvingen: Sophie in ’t Veld – D66 en Wim van de Camp – CDA.

Burgeroorlog in de regering Berlusconi
“De ondergang van het kabinet is begonnen”, schrijven de kranten in Italië, nu zelfs de politieke bondgenoot van Berlusconi zich tegen hem lijkt te keren. Moe van de meningsverschillen en alle schandalen. Contact met Maarten Veeger, correspondent in Rome. Hoe diep zit Berlusconi nu weer in de nesten?

Clash vakbonden en Minister Donner
Nog precies drie weken hebben de sociale partners om een eigen plan te bedenken, anders gaan we met zijn allen vanaf ons 67ste met pensioen. Piet Hein Donner, Minister van sociale zaken en werkgelegenheid is aanwezig in de studio. Aan hem de vraag wat hij dacht toen hij de FNV hoorde dit weekeinde: slim bedacht, onverantwoordelijk of onaanvaardbaar?

Canon van de Nederlandse Kindertelevisie
Vandaag wordt in het Instituut van Beeld en Geluid de Canon van de Nederlandse Kindertelevisie gepresenteerd. Met de populairste programma’s van de afgelopen 50 jaar. Han Peekel is maker van kindertelevisie. Werd wereldberoemd in Nederland met kinderen die Donald Duck nadeden.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op donderdag 10 september door de KRO. Te gast waren Han Peekel, Piet Hein Donner, Wim van de Camp en Sophie in 't Veld.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie