Uitzending
Goedemorgen Nederland - 15-9-2009

15-9-2009

Goedemorgen Nederland

937 x bekeken | 0 reacties
5
Oppositie: Teleurstellend en uitgeregeerd
Uitstel, uitstel, uitstel. Geen visie. Teleurstellend en uitgeregeerd. Dat is zo’n beetje de kernboodschap van de oppositie vandaag, als de Miljoenennota officieel wordt gepresenteerd. Mark Rutte, leider van de VVD en Femke Halsema, leider van GroenLinks, zijn in de studio en aan hun de vraag: weten jullie het beter dan?

Dit zou de laatste Troonrede van Beatrix kunnen zijn
Vandaag leest Koningin Beatrix voor de 30ste keer de troonrede voor. Een kroongetal en dus weer reden tot speculatie. Zou het de laatste zijn? Die vraag stellen we aan onze vaste commentator voor het Koningshuis, Philip Dröge.

GGZ en studenten zijn boos
Komende twee jaar wordt de studiefinanciering bevroren. En wordt er 120 miljoen bezuinigd op de geestelijke gezondheidszorg. Zo maakt het kabinet vandaag officieel bekend. En dus zijn zij boos! Marleen Barth, voorzitter van GGZ Nederland. En Gerard Oosterwijk voorzitter van de landelijke studentenvakbond.

Het protocol rondom Prinsjesdag
De troonrede, de miljoenennota. Politiek allemaal heel belangrijk. Maar er komt veel meer kijken bij Prinsjesdag. Alles en iedereen wordt geacht zich te houden aan strikt protocol. In de studio is Henrik de Groot. Hij was jarenlang chef protocol bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en legt het protocol rondom Prinsjesdag uit.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 15 september door de KRO. Te gast waren Femke Halsema, Mark Rutte en Henrik de Groot.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie