Uitzending
Goedemorgen Nederland - 6-10-2009

6-10-2009

Goedemorgen Nederland

879 x bekeken | 0 reacties
5
VVD wil verbod staking Openbaar vervoer
Dat een vakbond het openbaar vervoer platlegt om haar zin door te drijven met de AOW, is ongehoord! zegt een woeste VVD bij monde van kamerlid Charlie Aptroot. Staken mag volgens de VVD alleen vanwege arbeidsconflicten met de werkgever. Als de rechter het niet verbiedt, dan legt de VVD de macht van de bond in de wet aan banden.

Pesten in het verzorgingshuis
Maar eerst pesten. Niet op school of op het werk, maar in het bejaardenhuis. 20 procent van bewoners van verzorgingshuizen wordt namelijk gepest. Blijkt uit onderzoek. Waarom wordt hun oude dag verpest? En wat is er aan te doen?

Balkenende moet uitleg geven over vakantievilla Alexander
Twee van de drie coalitiepartijen, ChristenUnie, Partij van De Arbeid roepen de premier op het matje over de omstreden vakantievilla van Willem-Alexander. Zelfs de Oranjebonden willen dat de kroonprins stopt met zijn avontuur in Mozambique.

Nederland verdient goed aan de wapenhandel
Nog nooit verdiende Nederland zoveel geld aan de wapenhandel als vorig jaar. Eén miljard euro. Waar die wapens allemaal blijven, weten we niet precies, zegt Stop Wapenhandel. En dat moet snel anders, vindt de anti-wapenlobby op de dag dat de Tweede Kamer zich buigt over de kwestie. Wendela de Vries van Stop Wapenhandel.

Strijd tegen Obesitas op Islamitische basisscholen
Het aantal allochtone kinderen met overgewicht blijft maar stijgen en ligt al tijden ver boven het landelijk gemiddelde. Daarom start vandaag in Schiedam een proef op twee islamitische basisscholen. ‘Lekker fit’. Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Overgewicht, opent het lesprogramma.

Kinderboekenweek
"De wraak van het spruitje", het kinderboekenweekgeschenk is een ontdekkingstocht langs snoepfabrieken en fastfoodketens om de wintergroente aantrekkelijk te maken voor kinderen. Kun je met spruitjes bijvoorbeeld een lekkere hamburger maken?

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 6 oktober door de KRO. Te gast waren Charlie Aptroot en Paul Rosenmöller.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!