Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 15-3-2010

15-3-2010

Goedemorgen Nederland

1694 x bekeken | 0 reacties
5
Maatregelen tegen babysterfte controversieel
De gynaecologen zijn boos op de politiek. Want nu het kabinet is gevallen, mag het van de Tweede Kamer geen maatregelen nemen tegen de extreem hoge babysterfte in ons land. Jaarlijks sterven er zon 1700 babys bij de geboorte. Bij ongeveer 400 had dat voorkomen kunnen worden. En dat is alle reden tot actie, vindt ook de minister. Maar nee, vrijdag is de babysterfte controversieel is verklaard door de Tweede Kamer. Jan van Lith is bijzonder hoogleraar Verloskunde en bestuurslid van de gynaecologen en hij begrijpt dit niet. Khadija Arib (PvdA) vindt het ook een merkwaardige beslissing en zij dient vandaag een aanvraag voor een spoeddebat in.

De terugkeer van den chippendale
Maurice. Dames kent u m nog? Hij verdween 20 jaar geleden van de radar. Maar hij is terug. Na veel dieptepunten in zijn leven is hij nu weer dagelijks in de sportschool te vinden om zich klaar te maken voor zijn schaarsgeklede terugkeer de bhne. Bram Rekers zocht m op. Tips voor Bram kunnen worden gemaild naar
goedemorgennederland@kro.nl

Schumacher
Gister ging in Bahrein het nieuwe Forumule 1-seizoen van start. En natuurlijk waren alle ogen gericht op Michael Schumacher. De zevenvoudig wereldkampioen maakte na drie jaar zijn rentree, maar moest de overwinning laten aan Fernando Alonso. Schumacher werd 6e.
Oud-Formule 1-coureur n levende racelegende Jan Lammers vertelt waarom hij op dit moment niet kon winnen.

Meisje verdwenen
Millie Boele. Het 12-jarige meisje uit Dordrecht wordt nog altijd vermist. Na bijna vijf dagen tast de politie nog altijd in het duister. Het meisje beindigde een telefoongesprek met haar moeder met de opmerking dat er iemand aan de deur was. Sindsdien is ze verdwenen. Gijs van Nimwegen van de politie Zuid-Holland-Zuid.

Tenlastelegging Benno L.
Vandaag dient het OM de aanklacht in tegen de van seksueel misbruik verdachte zwemleraar Benno L. Bij ons Egdar Mulders advocaat die de ouders van de slachtoffertjes bij staat. De tenlastelegging wordt vandaag precies geformuleerd.

Guus Hidding naar Turkije
Dit weekend werd bekend dat Guus Hiddink niet als bondscoach van Ivoorkust naar het WK gaat. De oefenmeester wil tijd nemen om zich voor te breiden op zijn nieuwe klus als trainer van het Turkse nationale elftal. Vandaag tekent hij in Turkije het contact. Onze eigen Marcel Rzer vliegt met Hiddink mee.

Het weer op de schop
Het weerpraatje gaat grondig op de schop. Voor veel mensen n van de belangrijkste onderwerpen van het nieuws. Al sinds de jaren vijftig praten weermannen en vrouwen ons bij over plensbuien, voorjaarsstormen en hittegolven. Toen: magneetborden, nu: het rechtstreekse en actuele weer. Harry Otten, oprichter van MeteoConsult en onze eigen Amara Onwuka over het moderne weer.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op maandag 15 maart door de KRO. Te gast waren Jan Lammers, Khadija Arib, Guus Hiddink, Amara Onwuka en Harry Otten. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee