Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 13-4-2010

13-4-2010

Goedemorgen Nederland

1112 x bekeken | 0 reacties
4
Inburgeringscursus verzwaren? Nee!
Gezinshereniging moet niet moeilijker worden, maar juist makkelijker. De stichting inspraakorgaan Turken in Nederland komt vandaag in actie tegen plannen voor een zwaardere inburgeringcursus. En biedt dit boekje aan aan de Tweede Kamer, met daarin de gevolgen van het Nederlandse beleid. Aydin Akkaya, voorzitter van de stichting over de gevolgen van het Nederlandse beleid.

Geen intercity meer in Best
Nu de werkzaamheden op de A2 rond Eindhoven hun einde naderen, is het ook niet meer nodig om de Intercity van Utrecht naar Eindhoven op Station Best te laten stoppen. Tot grote teleurstelling van de Burgemeester van Best. Bram Rekers haalt verhaal. Tips voor Bram kunt u mailen naar goedemorgennederland@kro.nl.

De gelukkige huisvrouw
Dan nu de nieuwe Nederlandse speelfilm ‘De gelukkige huisvrouw’. Robbert Blokland was erbij en vertelt hoe de verfilming van het boek van Heleen van Royen is uitgepakt.

Advokaten willen aangifte doen tegen Peter R. de Vries
De advocaten van Koos H. overwegen aangifte te doen tegen Peter R. de Vries. Daarnaast eisen ze een hogere dwangsom als hij komende zondag opnieuw materiaal uitzendt van hun cliënt. Koos H vertelde in de uitzending van afgelopen zondag hoe hij drie meisjes vermoordde. Er is veel te doen geweest over de privacy van Koos H. Paul Waarts, één van de advocaten. Peter R. de Vries wilde voorlopig niet reageren op deze plannen.

Jongste gemeenteraadslid
Stef Schuthof is geïnstalleerd als gemeenteraadslid in de gemeente Nederlek. Als jongste raadslid van Nederland: twee weken geleden werd hij 18 en volgende maand doet hij eindexamen VWO. Zijn portefeuilles in de raad worden jeugd, onderwijs, openbare orde en economie.

Nick en Simon voor het goede doel
Later vandaag geven Nick en Simon op hun oude school in Volendam, het startschot voor een campagne om schoolspullen op te halen voor kinderen in ontwikkelingslanden. "Onderwijs is de basis van het leven," zeggen ze, en daarom moeten alle kinderen de kans hebben om naar school te gaan. 'Edukans' zorgt voor schoolmaterialen voor kinderen in een aantal landen in Afrika.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 13 april door de KRO. Te gast waren Robbert Blokland en Paul Waarts. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee