Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 10-3-2010

10-3-2010

Goedemorgen Nederland

966 x bekeken | 0 reacties
5
Tweede Kamer moet zelf formateur aanwijzen
De koningin mag - na de verkiezingen van 9 juni – niet langer het voortouw nemen bij de kabinetsformatie. Vindt D66. De Tweede Kamer moet dan zelf een informateur en formateur kiezen. En het staatshoofd hoeft dan alleen nog maar een handtekening te zetten bij het kruisje van de naam van de betreffende formateur. Boris van der Ham, Kamerlid van D66, legt uit.

Jan Des Bouvrie gearresteerd
Jan Des Bouvrie is gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij miljoenenfraude in de vastgoedsector. Meldt de Telegraaf vanochtend. Hier aan tafel: Sjoerd van Stokkum, hoofdredacteur van Quote.

Nederlanders zijn onnodig ziek
Meer dan de helft van alle ziektegevallen in Nederland is te voorkomen. Kanker, hart- en vaatziekten en diabetes kunnen in veel gevallen met de juiste inspanningen van de politiek worden voorkomen. Daardoor kunnen Nederlanders gemiddeld tien jaar langer gezond leven. Dit schrijft hoogleraar Maatschappelijke Gezondheidszorg Johan Mackenbach in zijn boek ‘Ziekte in Nederland’ dat vandaag wordt gepresenteerd.

Marianne Vos blijft nog wel even wielrennen
Wielrenster Marianne Vos is pas 22 en heeft alles gewonnen wat er maar te winnen valt. Ze is meervoudig wereldkampioen, Olympisch kampioen en sportvrouw van het jaar. Toch is ze bij het grote publiek relatief onbekend. Vandaag is ze bij ons en vertelt ze over haar motivatie, haar nieuwe ploeg en over haar vader.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op woensdag 10 maart door de KRO. Te gast waren Boris van der Ham, Marianne Vos en Sjoerd van Stokkum. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee