Uitzending
EenVandaag - 5-11-2021

5-11-2021

EenVandaag

260 x bekeken | 0 reacties
6
Verpieterde bomen krijgen een nieuw leven
De komende jaren moeten er wereldwijd miljarden bomen worden geplant. Door verpieterde boompjes in parken en bossen opnieuw te planten, wil Meer Bomen Nu er via milieubeweging Urgenda bij helpen. Deze winter moeten er op die manier een miljoen bomen bij.

Maria krijgt eindelijk persoonsgegevens van donorvader
Maria strijdt al jaren om erachter te komen wie haar donorvader is. "Goed nieuws voor alle donorkinderen. Maar het is erg dat het zo lang moest duren", zegt Ties van der Meer van Stichting Donorkind.

IC-verpleegkundigen kritisch over managementcultuur in ziekenhuizen
Een vuist maken tegen de managementcultuur, dat is wat ic-verpleegkundigen van alle universitaire centra eisen in een manifest tegen de werkdruk. Want die cultuur heeft grote gevolgen: voor henzelf, maar ook voor een maatschappij in coronatijd.

'Ons wordt nooit iets gevraagd', is de noodkreet die in het manifest van Nurse Minded staat te lezen. Het manifest is opgesteld door een collectief van ic-verpleegkundigen dat minder stress en werkdruk, meer waardering en vooral meer inspraak wil in de dagelijkse praktijk. Daarmee willen ze de ic-zorg effectiever en toekomstbestendig maken én de uitstroom stoppen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 5 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Verpieterde bomen krijgen een nieuw leven De komende jaren moeten er wereldwijd miljarden bomen worden geplant. Door verpieterde boompjes in parken en bossen opnieuw te planten, wil Meer Bomen Nu er via milieubeweging…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten