Uitzending
EenVandaag - 1-11-2021

1-11-2021

EenVandaag

249 x bekeken | 0 reacties
6
Klimaattop Glasgow: waarom stoot Nederland zoveel meer CO2 uit dan de buren?
Engeland, Zweden, Denemarken en Duitsland hebben de afgelopen jaren 2 tot 3 keer meer CO2 gereduceerd dan Nederland. Volgens experts blijven we achterlopen omdat Nederland geen langetermijnvisie op klimaatgebied heeft.

De doelstelling? In 2030 moet Nederland 55 procent minder CO2 uitstoten. Volgens het laatste rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) doen we het iets beter ten opzichte van de laatste doorrekening. "Maar het glas is echt nog maar halfvol", zegt Pieter Boot, hoofd Sector Klimaat, Lucht en Energie bij het PBL.

Aantal UFO-waarnemingen is toegenomen
Bestaan buitenaardse wezens? 40 procent van de Nederlanders denkt van wel. Maar hoe realistisch is dat? Niet bepaald, zeggen onderzoekers. "Maar we weten het pas zeker met scherpere telescopen."

Visserijoorlog op de Noordzee
Frankrijk dreigt met controles op alle Britse producten, als er niet meer Franse boten in Britse wateren mogen vissen. Het kan ook gevolgen voor Nederlandse vissers hebben: "Zo'n dertig vissers varen onder Britse vlag, die hebben daar dan veel last van."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 1 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Klimaattop Glasgow: waarom stoot Nederland zoveel meer CO2 uit dan de buren? Engeland, Zweden, Denemarken en Duitsland hebben de afgelopen jaren 2 tot 3 keer meer CO2 gereduceerd dan Nederland. Volgens experts blijven…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten