Uitzending
EenVandaag - 8-11-2021

8-11-2021

EenVandaag

203 x bekeken | 0 reacties
6
Een zelfdoding kost de maatschappij 2,8 miljoen euro, 113 wil meer aandacht voor preventie
2,8 miljoen euro. Zoveel kost het de maatschappij als één persoon in ons land zelfmoord pleegt. Zelfmoordpreventielijn 113 liet dat uitrekenen. De organisatie wil structureel meer aandacht voor preventie. "Het staat nu niet hoog op de prioriteitenlijst."

Meike Baretta van 113 vertelt waarom de berekening belangrijk is. "Jaarlijks worden er miljarden uitgetrokken om het aantal verkeersdoden naar beneden te krijgen. Dat gebeurt omdat daar berekend is wat een verkeersdode de maatschappij kost. En daarom worden er investeringen gedaan om het aantal en dat bedrag naar beneden te krijgen."

Flink meer problemen in en rond voetbalstadions: 'Verplicht clubs om slimme camera's op te hangen'
De KNVB werkt aan een plan met extra maatregelen om overlast door relschoppers in en rond voetbalstadions te bestrijden. Van eerdere plannen met 'slimme' camera's kwam nog niets terecht.

Onlangs werd een voetbalwedstrijd in de Eerste Divisie gestaakt omdat de ME het veld op moest. Maar geweld, racisme en andere problemen in en rond voetbalstadions zijn niet per se iets van de laatste tijd. Al in 2004 werd een wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV gestaakt vanwege spreekkoren.

Vluchtelingenstroom vanuit Wit-Rusland explodeert
Europese landen zeggen dat president Loekasjenko hen onder druk probeert te zetten door grote groepen migranten naar de grens met Polen te brengen. Hoogleraar Rob de Wijk: "Het bouwen van hekken en terugduwen van vluchtelingen is onvermijdelijk."

In deze uitzending van EenVandaag was Rob de Wijk te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 8 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Een zelfdoding kost de maatschappij 2,8 miljoen euro, 113 wil meer aandacht voor preventie 2,8 miljoen euro. Zoveel kost het de maatschappij als één persoon in ons land zelfmoord pleegt. Zelfmoordpreventielijn 113 liet…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten