Uitzending
EenVandaag - 9-11-2021

9-11-2021

EenVandaag

193 x bekeken | 0 reacties
7
PFAS in Westerschelde; provincie wist het al jaren, maar onderzoek bleef lange tijd uit
De Zeeuwen zijn nog niet gerust op de gevolgen van de vervuiling van 'hun' Westerschelde met het giftige PFAS. Die bleek in België veelvuldig geloosd te worden. Toch bleef aanvullend onderzoek in Nederland tot nu toe uit. Op één vis na.

Voor de zomer barstte in België de discussie los over de aanwezigheid van PFOS (een van stoffen PFAS) nabij het Belgische chemiebedrijf 3M. Daar werden zeer hoge waarden van deze stof gemeten. Een stof waarvan men vermoedt dat die bij langdurige blootstelling kankerverwekkend is en het immuunsysteem aantast.

Steeds meer oproepkrachten bij schuldhulpverlening, gemeenten starten proef om sneller hulp te kunnen bieden
Steeds meer mensen die aankloppen bij schuldhulpverlening, hebben een contract op oproepbasis en daarmee vaak een wisselend inkomen. "De horecasector is hard geraakt", zegt Dennis Hulleman, bewindvoerder bij schuldhulpverlening.nl.

Volgens het CBS waren er op 1 oktober 2020 zo'n 614 000 huishoudens met schulden. Reden voor 15 verschillende gemeenten om een proef te starten om sneller hulp te bieden bij betalingsachterstanden. Onder andere Amsterdam, Rotterdam en Breda doen mee aan de proef, die start vanaf 1 januari en 4 jaar duurt.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 9 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    PFAS in Westerschelde; provincie wist het al jaren, maar onderzoek bleef lange tijd uit De Zeeuwen zijn nog niet gerust op de gevolgen van de vervuiling van hun Westerschelde met het giftige PFAS. Die bleek in België…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten