Uitzending
EenVandaag - 4-11-2021

4-11-2021

EenVandaag

237 x bekeken | 0 reacties
6
Drijvende steden als oplossing voor stijgende zeespiegel
Drijvende steden, windmolens en vliegvelden. Dat klinkt futuristisch, maar volgens een groep wetenschappers is het een van de oplossingen om ons aan te passen aan de stijgende zeespiegel. De komende jaren gaan ze hier uitgebreid onderzoek naar doen.

"We maken land uit water en dat doen we al honderden jaren. Land maken uit water op basis van drijvende constructies is de volgende stap", zegt drijvend bouwen-expert Rutger de Graaf.

Onzeker of de aftrap van carnaval 11 november doorgaat
De een doet het volledig online, terwijl de ander zoals altijd fysiek feestviert. Niet overal wordt dezelfde invulling gegeven aan carnaval. "Af en toe is het het randje opzoeken", zegt Rob van de Laar van de Brabantse Carnaval Federatie.

In veel Brabantse steden is het traditionele aftelmoment volgende week donderdag afgelast of wordt het online georganiseerd. Maar in Den Bosch, oftewel Oeteldonk, is het zoals altijd groot feest op 11 november. Zeventig cafés organiseren daar gezamenlijk een feest voor 20.000 carnavalsvierders. Terwijl het aftelmoment daar wel is afgelast.

Opening nieuw kunstdepot van het Boijmans
In Rotterdam opent morgen het eerste kunstdepot ter wereld waar publiek welkom is. De opvallende zilveren 'pot' is het depot van museum Boijmans van Beuningen. Het huisvest een collectie ter waarde 7 miljard euro op een wel heel bijzondere wijze.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 4 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Drijvende steden als oplossing voor stijgende zeespiegel Drijvende steden, windmolens en vliegvelden. Dat klinkt futuristisch, maar volgens een groep wetenschappers is het een van de oplossingen om ons aan te passen…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten