Uitzending
EenVandaag - 10-11-2021

10-11-2021

EenVandaag

182 x bekeken | 0 reacties
7
Schadefonds kindermisbruik loopt vast
In de jaren 60 werden Natascha Adama en haar halfzusjes gekleineerd, verwaarloosd en mishandeld in een pleeggezin. Voor slachtoffers zoals zij is er het schadefonds voor geweld in de jeugdzorg, maar afhandeling duurt lang en gaat erg moeizaam.

Europa onder druk door asielstroom Wit-Rusland
"Loekasjenko spreekt alleen de taal van de macht." Franak Viačorka is adviseur van oppositieleider Tichanovskaja. Volgens hem moet Brussel de Wit-Russische president keihard raken met sancties om de provocatie met migranten te stoppen.

Duizenden migranten zitten in de kou vast in een niemandsland tussen Wit-Rusland en Polen. Eerder deze week bestormden ze de grens met Polen. De Wit-Russische president Loekasjenko zet deze immigranten in als machtsmiddel om de Europese Unie tot concessies te dwingen. Gisteren bestempelde de Europese Unie de acties van Loekasjenko als 'hybride oorlogsvoering', en besloot dat het daarom reden genoeg is voor juist nieuwe sancties.

Effectieve regeertijd nieuw kabinet verkort door lange formatie
De ellenlange formatie is niet alleen een bron van ergernis voor velen, ook wordt het een reŽel probleem voor het nieuwe kabinet. De regeerperiode wordt namelijk 'netto' flink korter, waardoor de tijd om ingrijpende wetgeving in te voeren wordt beperkt.

De kabinetsformatie duurt inmiddels 231 dagen en nog altijd staat er geen kabinet op de trappen van paleis Huis ten Bosch. En dat wordt steeds meer een probleem, zegt staatsrechtdeskundige en oud-PvdA-Kamerlid Peter Rehwinkel. De eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen staan namelijk alweer gepland in maart 2025 en dat geeft een kabinet minder tijd om plannen goed uit te voeren.

In deze uitzending van EenVandaag was Peter Rehwinkel te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 10 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Schadefonds kindermisbruik loopt vast In de jaren 60 werden Natascha Adama en haar halfzusjes gekleineerd, verwaarloosd en mishandeld in een pleeggezin. Voor slachtoffers zoals zij is er het schadefonds voor geweld in…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten