Uitzending
EenVandaag - 2-11-2021

2-11-2021

EenVandaag

224 x bekeken | 0 reacties
7
Waarom we het zo moeilijk vinden om ons gedrag aan te passen voor een beter klimaat
In plaats van snel maatregelen te nemen toen de coronabesmettingen de afgelopen weken flink opliepen zou Nederland weer te lang hebben afgewacht. Epidemioloog Arnold Bosman is bang dat opnieuw forse maatregelen nodig zullen zijn.

"In Nederland lijken we elke keer weer dezelfde fout te maken wat het coronabeleid betreft", zegt Bosman. Hij kan er met zijn hoofd niet bij. "Het kabinet gaat steeds uit van de meest optimistische prognose en toont zich vervolgens verrast als het toch minder goed gaat."

Steeds meer mensen zijn klaar voor kernenergie
Nederland lijkt klaar voor de inzet van meer kernenergie. Zes van de tien deelnemers aan het grote klimaatonderzoek van EenVandaag zijn voor. Volgens velen is het de enige manier om de klimaatdoelen te halen. Ook politiek liggen er nu mogelijkheden.

Het onderzoek werd gehouden ter gelegenheid van de klimaattop in Glasgow. Ook Nederland staat voor de uitdaging om klimaatdoelen voor 2030 en 2050 te halen. Steeds vaker gaan stemmen op om kernenergie hiervoor in te zetten, want alleen met zon- en windenergie zou het niet lukken.

Nog nooit telde Nederland zoveel miljardairs
De Quote 500 is weer uit: Nederland telt inmiddels 45 miljardairs, samen goed voor bijna 220 miljard euro. De armste helft van de Nederlandse bevolking heeft helemaal geen vermogen, of zelfs schulden. Toch is de inkomenskloof in Nederland niet groot.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 2 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Waarom we het zo moeilijk vinden om ons gedrag aan te passen voor een beter klimaat In plaats van snel maatregelen te nemen toen de coronabesmettingen de afgelopen weken flink opliepen zou Nederland weer te lang hebben…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten