Uitzending
EenVandaag - 30-10-2021

30-10-2021

EenVandaag

228 x bekeken | 0 reacties
6
In Rotterdam al duizenden mensen uit de bijstand door een betaalde opleiding* Bomen uit Zuid-Europa moeten het bos van de Veluwe helpen overleven
De afgelopen maanden daalde het aantal bijstandsgerechtigden in Rotterdam met bijna 1000. De arbeidsmarkt trekt aan, er zijn veel openstaande vacatures, en: de stad heeft geleerd dat alleen opleiden Úcht werkt.

Ook Hawa en Zaadia kwamen door een opleiding weer aan het werk. Hawa Mara vluchtte 20 jaar geleden door een burgeroorlog uit Sierra Leone naar Nederland. Ze verloor haar moeder op jonge leeftijd en redt zich al sinds haar zesde in haar eentje. Eenmaal in Nederland ging ze aan de slag als schoonmaakster.

Rabbijn vergelijkt behandeling niet-gevaccineerden met de Jodenvervolging
Rabbijn Tamarah Benima veroorzaakte ophef door in een toespraak de coronamaatregelen met de Jodenvervolging in WO II te vergelijken. "De vergelijking gaat enorm mank, wie het ook zegt", stelt Nationaal Co÷rdinator Antisemitismebestrijding Eddo Verdoner.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 30 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    In Rotterdam al duizenden mensen uit de bijstand door een betaalde opleiding* Bomen uit Zuid-Europa moeten het bos van de Veluwe helpen overleven De afgelopen maanden daalde het aantal bijstandsgerechtigden in…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten