Uitzending
EenVandaag - 3-11-2021

3-11-2021

EenVandaag

211 x bekeken | 0 reacties
7
Coronadebat in Den Haag over de coronapas
De coronapas is een ware splijtzwam tussen partijen die nu aan de formatietafel zitten. De ChristenUnie lijkt lijnrecht tegenover VVD, CDA en D66 te staan, maar komt misschien toch nog over de brug. "Het is een zwaar besluit."

Glasgow: waarom lukt het Denemarken wel om zo duurzaam te zijn?
Denemarken scoort al tientallen jaren hoog in de lijst van duurzame landen. De Denen produceren veel groene energie en denken steeds na over alternatieven voor fossiele brandstoffen. Verslaggever Bart Hettema bezocht het land en hield een dagboek bij.

Dag 1 - Schiphol

"Vliegvelden vind ik verschrikkelijke oorden en ook Schiphol stelt mij, zeker om 06.00 uur 's ochtends, nooit teleur. Samen met cameraman Thijs Bertels vlieg ik straks naar Kopenhagen om een reportage over 'het succes van de Denen' te maken. Ik heb een druk en interessant schema met onder meer een bezoek aan energie-opwekkende vuilverbranding en het energie-neutrale eiland Samsø."

"Maar eerst duw ik mijn karretje wezenloos langs alle winkeltjes die mij peperdure rommel proberen aan te smeren die ik niet nodig heb. Kopen, kopen, kopen, kopen. Ik ben benieuwd hoe deze plek er over 20 jaar uitziet. Geen nutteloze plastic verpakkingen meer bijvoorbeeld?"

In deze uitzending van EenVandaag was Bart Hettema te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 3 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Coronadebat in Den Haag over de coronapas De coronapas is een ware splijtzwam tussen partijen die nu aan de formatietafel zitten. De ChristenUnie lijkt lijnrecht tegenover VVD, CDA en D66 te staan, maar komt misschien…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten