Uitzending
EenVandaag - 29-10-2021

29-10-2021

EenVandaag

228 x bekeken | 0 reacties
7
Belastingadviseurs slachtoffer van toeslagenaffaire
Zo'n tweehonderd belastingadviseurs zijn de afgelopen jaren aangepakt door hetzelfde fraudeteam dat ook verantwoordelijk is voor onderzoek naar de toeslagenaffaire. Een van hen is Achmed Abdi, die zich van geen kwaad bewust is, maar wel alles kwijt is.

Vanwege de burgeroorlog in zijn thuisland SomaliŽ vluchtte Achmed in 1986 naar Nederland, net als tienduizenden anderen. Op 19-jarige leeftijd moest hij helemaal opnieuw beginnen.

Hoe bereken je de immateriŽle schade door de toeslagenaffaire?
Slechts 3 procent van de slachtoffers in de toeslagenaffaire heeft tot nu toe een eerste vergoeding ontvangen. De commissie die dat regelt, lijkt niet goed te functioneren. SP-Kamerlid Renske Leijten ziet door de bomen het bos niet meer, zegt ze.

Benzineprijzen blijven stijgen
Nog nooit was de benzineprijs zo hoog. Een liter Euro 95 kost gemiddeld 2 euro 10. We zullen eraan moeten wennen, stelt hoogleraar economie en milieubeleid Herman Vollebergh. "Met Glasgow voor de deur kķnnen we niet anders."

Begin oktober werd de magische grens van 2 euro de liter bereikt. Dat leidde toen toen al tot flink wat krantenkoppen. Inmiddels zitten we daar alweer ruim boven met een gemiddelde landelijke adviesprijs van 2 euro 10. Hoogleraar Herman Vollebergh wordt er niet warm of koud van.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 29 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Belastingadviseurs slachtoffer van toeslagenaffaire Zo n tweehonderd belastingadviseurs zijn de afgelopen jaren aangepakt door hetzelfde fraudeteam dat ook verantwoordelijk is voor onderzoek naar de toeslagenaffaire.…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten