Uitzending
EenVandaag - 4-7-2021

4-7-2021

EenVandaag

167 x bekeken | 0 reacties
6
Veel vouchers voor geboekte vluchten bij D-reizen nog steeds niet uitgekeerd
Duizenden euro's betaalden Marco en Carla voor het waarmaken van hun droom: een reis naar Amerika en IndonesiŽ. Ze boekten vliegtickets bij D-reizen. Maar na het faillissement van dat bedrijf blijkt dat ze hun geld niet zomaar terugkrijgen.

Toen de coronacrisis uitbrak werden de vluchten van Carla en Marco geannuleerd. D-reizen keerde vouchers uit en uiteindelijk maakten de luchtvaartmaatschappijen die de vluchten zouden uitvoeren de kosten over aan D-reizen. Maar dat geld hield het reisbureau onder zich en betaalden ze niet uit aan hun klanten.

Reisorganisaties waarschuwen: zorg dat je de reispapieren op tijd op orde hebt
Vakanties in het buitenland worden massaal geboekt, zeker nu steeds meer landen op de kleurcode geel springen. Maar de ANWB en TUI waarschuwen: let erop dat je alle benodigde reispapieren op orde hebt voor vertrek.

Reisaanbieder TUI ziet dat veel mensen niet kunnen wachten op hun vakantie. "Een paar weken terug was Griekenland al erg populair, nu komen daar Frankrijk, ItaliŽ, Spanje en KroatiŽ bij", vertelt woordvoerder Petra Kok.

Zo staat de reissector er een week voor de zomervakantie voor
De deltavariant van het coronavirus is onmiskenbaar in opmars. Tegelijkertijd zijn de versoepelingen van kracht, terwijl er een forse stijging is in het aantal besmettingen. Ook in populaire vakantielanden als Spanje zorgt de deltavariant voor een opmars.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zondag 4 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie