Uitzending
EenVandaag - 30-6-2021

30-6-2021

EenVandaag

310 x bekeken | 0 reacties
6
Strijd tegen plastic flessen
Het is morgen zover, dan zit ook op de kleine plastic flesjes statiegeld. Bij plastic recyclingbedrijf Morssinkhof in Zeewolde zetten ze zich schrap, maar met een nieuw machinepark hebben ze er vertrouwen in. Want afval, dat wordt steeds meer geld waard.

Jarenlang hebben milieu-organisaties een lobby gevoerd op het invoeren van statiegeld op meer verpakkingen met als doel: zwerfafval tegengaan. Na een harde strijd maakte D66 staatssecretaris Stientje van Veldhoven een einde aan de patstelling. Ze zorgde voor een nieuwe wet waarmee deze regeling wordt afgedwongen. "Vanaf morgen kan je al je kleine plastic flesjes inleveren bij álle supermarkten, dus ook dat flesje uit het tankstation of van een andere supermarkt kun je overal inleveren."

Documentaire Sigrid Kaag
De VPRO ligt onder vuur. De omroep zou tijdens het maken van de documentaire Kaag niet journalistiek hebben gehandeld, door verregaand tegemoet te komen aan verzoeken het campagneteam van Sigrid Kaag. VPRO reageert op de ophef.

In deze uitzending van EenVandaag was Stientje van Veldhoven te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 30 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie