Uitzending
EenVandaag - 5-7-2021

5-7-2021

EenVandaag

266 x bekeken | 0 reacties
6
Advocaten van toeslagenaffaire zijn ontevreden over advocatenregeling
De Orde van Advocaten wil dat de advocatenregeling voor de afhandeling van de Toeslagenaffaire wordt aangepast. Het systeem werkt nu te langzaam, waardoor gedupeerden lang op hun geld moeten wachten.

"De huidige regeling voldoet niet meer. We dachten bij aanvang dat het soepel zou verlopen, maar die aanname blijkt niet te kloppen", zegt Bernard de Leest, lid van de algemene raad van de Orde van Advocaten. "De regeling is veel te complex en juridisch gemaakt."

Ministerie investeert miljoenen in rioolwateronderzoek om nieuwe virusuitbraken eerder te ontdekken
Door corona kwam onderzoek naar ons rioolwater in een stroomversnelling. In dat afvalwater is veel informatie te vinden over hoe we leven en dus ook of we gezond zijn of niet. Het ministerie van VWS trekt er de komende jaren tientallen miljoenen voor uit.

Het riool werd al gebruikt om verschillende dingen te meten, maar midden in de eerste coronagolf werd begonnen met structureel data-onderzoek. Het idee is om via de virusdeeltjes in onze ontlasting te voorspellen waar er virusuitbraken gaan plaatsvinden.

Komt er een einde aan de tabakslobby in het parlement?
In 2003 tekende Nederland al een verdrag dat een eind moest maken aan het contact tussen overheden en de tabaksindustrie. Maar bijna 20 jaar later zijn de banden nog altijd nauw: de tabakslobby had zelfs invloed op het Nationaal Preventieakkoord in 2018.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 5 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie