Uitzending
EenVandaag - 2-7-2021

2-7-2021

EenVandaag

231 x bekeken | 0 reacties
6
Kopzorgen over nieuwe wet verenigingen en stichtingen
Vanwege een nieuwe wet moeten verenigingen en stichtingen sinds deze week verplicht hun statuten aanpassen. En dat kost veel clubs een vermogen. "Voor alle verenigingen samen is dit een kostenpost van 600 miljoen euro."

Die inschatting maakt directeur Joost van Alkemade van de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NVO). Hij is bepaald niet blij met de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR), die op 1 juli is ingegaan. Vooral kleine vrijwilligersorganisaties dreigen de dupe te worden, ziet hij.

Summer of love komt eraan
Al tijden gaat het erover. Na anderhalf jaar corona, volgt een Summer of Love. Maar wat is dat eigenlijk? Lisette, Goos en Jeroen maakten die eerdere summers of love mee en vertellen erover.

Hyperloop-team TU Delft gaat weer voor de prijzen
Ze vielen al drie keer in de prijzen en dit jaar organiseren ze de wedstrijd: studenten van de TU Delft blinken uit in 'hyperloop-technologie'. Nu reizen ze vol zelfvertrouwen af naar Valencia. "We hebben keihard gewerkt en gaan weer winnen."

Het begon allemaal zo'n 20 jaar geleden met een groepje studenten dat een auto op zonne-energie wilde laten rijden. Ze benaderden oud-astronaut Wubbo Ockels, die toen lesgaf aan de TU Delft. 'Ik wil jullie wel helpen, maar jullie moeten het wel zelf doen', zei hij. Zo werd het allereerste dreamteam NUNA 1 geboren, Het bleek de aanzet voor een indrukwekkende serie prijswinnende technologisch vernieuwende projecten.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 2 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie