Uitzending
EenVandaag - 9-7-2021

9-7-2021

EenVandaag

125 x bekeken | 0 reacties
6
Vergaderen met deel werknemers thuis en deel op kantoor
Overleggen met collega's van wie de helft thuis zit. Hoe doe je dat op een effectieve manier? Hybride werken wordt het nieuwe normaal. Veel werkgevers worstelen met de vraag hoe ze dat kunnen vormgeven.

Nu het grote thuiswerkavontuur van 2020 en 2021 bijna voorbij is, kijken werkgevers vooruit. Voor de meeste bedrijven geldt dat werknemers blijven videobellen en thuiswerken, maar dat ze ook weer vaker naar kantoor gaan. Hybride werken heet dat.

Honderden brandweerlieden moeten gedwongen stoppen
Ruim driehonderd beroepsbrandweerlieden moeten binnenkort op zoek naar een andere baan. Niet omdat ze ongeschikt zijn, maar door een oude regeling die bepaalt dat ze maximaal 20 jaar mogen blussen. Het veroorzaakt veel onrust in de kazernes.

In 2006 besloten de vakbonden en de werkgevers gezamenlijk dat brandweermannen en -vrouwen maximaal 20 jaar hun functie mogen uitoefenen: "Die regeling is bedacht omdat het werk heel zwaar is. Zowel fysiek als mentaal. Uit onderzoek is gebleken dat je het vak zo lang zonder problemen kan doen", zegt de burgemeester van Breda Paul Depla. Als voorzitter van de Brandweerkamer spreekt hij namens de werkgevers.

In deze uitzending van EenVandaag was Paul Depla te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 9 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie