Uitzending
EenVandaag - 6-7-2021

6-7-2021

EenVandaag

217 x bekeken | 0 reacties
7
Steeds meer vakantieparken worden verkocht
Steeds meer buitenlandse partijen zoeken op de Nederlandse markt naar recreatieterreinen. Want de markt voor luxe binnenlands toerisme groeit als kool: "Tot 2030 met 30 procent." Het betekent een einde voor de volkscamping.

Bungalowpark Wighenerhorst, net buiten Alverna, is het zoveelste vakantiepark dat wordt verkocht. Een deel is er camping en een deel bungalowpark. "We willen zowel van de camping als het bungalowpark af ", zegt eigenaar Ronald van Embden. Hij runt het park samen met zijn zus en zwager. Het campingdeel van 6 hectare is nu verkocht.

Orgelzolders in Rotterdam, waar joden ondergedoken zaten, dreigen te worden gesloten
In de zolders achter het orgel van de Breepleinkerk in Rotterdam zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog meerdere mensen ondergedoken. Nu de kerk verkocht wordt, is het niet zeker of de orgelzolders open blijven voor publiek.

"Jaarlijks komend duizenden kinderen kijken naar deze zolders. Deze plek vertelt aan kinderen en andere bezoekers het verhaal van de Tweede Wereldoorlog", vertelt Eric Matser, voorzitter van Stichting Schuilplaatsen Orgelzolders Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb noemde de orgelzolders eerder 'het Achterhuis van Rotterdam'.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 6 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie