Uitzending
EenVandaag - 30-9-2020

30-9-2020

EenVandaag

175 x bekeken | 0 reacties
6
Minder mensen willen meewerken aan de coronamaatregelen, vooral kiezers van FVD zijn het zat
Gaan we ons strikt aan de nieuwe coronaregels houden nu de tweede golf een feit is? Ruim driekwart (79 procent) is dat wel van plan. Maar één op de zes ziet dat niet zo zitten. Vooral FVD-kiezers zien er de noodzaak niet van in.

Het kabinet kondigde maandagavond in een persconferentie een flink pakket met strengere maatregelen aan. EenVandaag vroeg aan ruim 26.000 mensen of zij van plan zijn zich hieraan te houden. De grootste groep (79 procent) zegt dit heel streng (32 procent) of redelijk streng (47 procent) te doen. Zij willen zich nu weer extra inspannen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Het cijfer ligt lager dan tijdens de lockdown in april, toen zei 92 procent zich aan de regels te houden.

Vogels met een grote bek: 'Als je ze aandacht blijft geven, schelden papegaaien terug'
In een Brits Safaripark zijn scheldende papegaaien voorlopig in quarantaine gezet. De papegaaien hebben elkaar scheldwoorden aangeleerd en dat ook aan de bezoekers kenbaar gemaakt. Heeft het aansporende gedrag van de verzorgers het gevloek aangemoedigd?

Dat papegaaien ons imiteren is niet nieuw. Vaak worden de vogels, onder het mom van een grapje, scheldwoorden aangeleerd. Een beetje net zoals de eerste woorden die je vaak van iemand leert in een andere taal. Dat zijn geen woorden die je je moeder vertelt, of wel?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 30 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee