Uitzending
EenVandaag - 6-10-2020

6-10-2020

EenVandaag

193 x bekeken | 0 reacties
5
Kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van het Oxford-vaccin
In het Italiaanse stadje Anagni moeten binnen een paar maanden 450 miljoen coronavaccins de fabriek uit rollen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Wij namen er een kijkje.

Ze draaien al weken proef in de fabriek van medicijnproducent Catalent in Anagni, een uurtje buiten Rome. Het zogeheten Oxford-vaccin is afgelopen vrijdag officieel de laatste fase ingegaan. Goedkeuring van het European Medicines Agency (EMA) wordt in de komende weken verwacht.

Noordelijke havens aantrekkelijk voor criminelen
Noordelijke zeehavens zoals Harlingen, Lauwersoog, de Eemshaven en Delfzijl zijn vrij toegankelijk voor iedereen. En dat is een risico, zegt Joop de Schepper van de Politie Noord-Nederland. Het maakt de havens aantrekkelijk voor criminelen.

De havens aan de Waddenzee worden gebruikt door vissers, pleziervaarders en af en toe een vrachtschip. Wie er aanmeert vanaf de Waddenzee heeft weinig kans gecontroleerd te worden door de politie. En eenmaal in de haven, kun je spullen vanuit de boot gewoon in een busje laden. Want iedereen kan ongehinderd het haventerrein oprijden tot aan de boten.

Trump is weer thuis
Donald Trump is terug in het Witte Huis 'en voelt zich geweldig'. De Amerikaanse president wil zo snel mogelijk weer op pad voor zijn campagne. "Belangrijk is wat de gematigde kiezer daarvan vindt, die heeft Trump nodig, wil hij volgende maand winnen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 6 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee