Uitzending
EenVandaag - 2-10-2020

2-10-2020

EenVandaag

171 x bekeken | 0 reacties
5
Het effect van coronamaatregelen op ondernemers
Tot maart was er niks aan de hand en ging het 'hartstikke goed' met het Rotterdamse touringcarbedrijf van Ruud van der Marel. Dat is nu wel anders. Door corona staan de meeste van zijn bussen stil. "Tot december redden we het nog. Maar daarna?"

Marieke Blom is in de studio
De zorgen bij ondernemers zijn weer helemaal terug nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt vanwege de tweede golf. Of ze een nieuwe dip overleven, verschilt per sector, zegt hoofdeconoom Marieke Blom van ING. "Ondernemers hebben nú duidelijkheid nodig."

Premier Rutte kondigde maandag een pakket met nieuwe coronamaatregelen af. Daarin ligt de nadruk op thuiswerken, kleinere groepsgroottes en in je eentje winkelen. In elk geval voor de komende 3 weken. De economie, die net begon op te veren, moet dus weer grotendeels op slot.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 2 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee