Uitzending
EenVandaag - 25-9-2020

25-9-2020

EenVandaag

201 x bekeken | 0 reacties
5
Mogelijke tuchtzaak oncoloog Radboudumc
Nabestaanden van patiŽnten van een oncoloog willen dat er een tuchtzaak komt tegen de specialist. De arts was door het Radboudumc in Nijmegen op non-actief gezet, omdat er sprake zou zijn van slechte zorg. Maar van de rechter mag ze niet worden ontslagen.

Het gerechtshof sprak vorige week uit dat niet is gebleken dat er sprake is van disfunctioneren of medische missers. Bovendien heeft het ziekenhuis de arts niet de kans gegeven haar werk te verbeteren. Dossieronderzoek van een medisch adviseur van een letselschade-advocaat die twaalf nabestaanden van overleden patiŽnten bijstaat, laat volgens emeritus hoogleraar PatiŽntveiligheid Jan Klein zien dat er wel degelijk 'sprake is van medische missers'.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggrť en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 25 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee