Uitzending
EenVandaag - 24-9-2020

24-9-2020

EenVandaag

185 x bekeken | 0 reacties
4
Nederland eerste met homovriendelijke app voor jongeren onder 18 jaar
Nederlandse LHBTI-jongeren kunnen als eerste ter wereld gebruik maken van een app om met elkaar te chatten. De app Jong&Out is alleen voor jongeren onder de 18 en heeft huisregels, zodat het een veilige plek is om te praten.

Belangenorganisatie COC heeft de app ontwikkeld om jongeren steun te geven. LHBTI-ers - lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen - weten vaak al op jonge leeftijd dat ze anders zijn. Erover praten met anderen kan kwetsbaar voelen en sommige jongeren beginnen daar pas later mee.

Mauritshuis en slavernijverleden
Was Johan Maurits, naamgever van het Mauritshuis in Den Haag, nu wel of niet nauw betrokken bij slavernij? De leiding van het museum zat er al jaren mee en liet het onderzoeken. Maurits komt er niet bepaald goed vanaf, werd vandaag bekend.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 24 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee