Uitzending
EenVandaag - 3-10-2020

3-10-2020

EenVandaag

215 x bekeken | 0 reacties
6
ItaliŽ test scholieren met sneltesten
Het is een belangrijk wapen tegen corona: de sneltests die ItaliŽ inzet op scholen. Na een uitzonderlijk zware eerste golf, blijft nu het aantal besmettingen in ItaliŽ relatief laag. In verhouding lager dan Nederland bijvoorbeeld.

"We hebben hier een collectief trauma", zegt Patrizio Pezzotti van het Istituto Superiore della Sanita, het Italiaanse RIVM. En dat heeft onder andere te maken met de beelden van het leger dat de doden in Bergamo verplaatste en met het lange dichthouden van de scholen. Nu wordt er flink ingezet op voorkoming dat tieners het virus verder verspreiden.

Rotterdam in lockdown
De corona-maatregelen zijn weer aangescherpt. Het is een hard gelag voor de bordeelhouder, de ouderenzorgmedewerker, de bouwvakker en de andere kroegbezoekers van cafť Rijnvaart in het armste stadsdeel van Nederland: Rotterdam-Zuid.

Touringcarbedrijven in nood
De kans dat je een touringcar tegenkomt op de snelweg is sinds de uitbraak van corona heel klein geworden. Mensen mijden de bussen massaal, terwijl touringcars inmiddels gewoon weer mogen rijden. Een kaalslag dreigt.

Met grote evenementen als de Grand Prix in Zandvoort en het Eurovisie Songfestival in Rottedam in het verschiet leek het een goed jaar te worden voor de vervoerssector. Maar door corona viel het allemaal weg. Geen schoolreisjes, bedrijfsuitjes of supporters naar wedstrijden. De bussen stonden stil, want de klanten bleven weg. En nu dreigt 40 procent van de touringcarbedrijven failliet te gaan.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggrť en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 3 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee