Uitzending
EenVandaag - 26-9-2020

26-9-2020

EenVandaag

232 x bekeken | 0 reacties
7
Indië-veteranen niet blij met nieuwe speelfilm onafhankelijkheidsoorlog
De nieuwe speelfilm over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog moet nog uitkomen, maar de teaser zegt Lauwerens Latuny (94) en Cees Somers (66) genoeg. "Een belediging van Nederlandse militairen."

Het oorlogsdrama De Oost zou aanvankelijk deze maand uitkomen, maar door de coronacrisis is deze première verplaatst naar begin volgend jaar. Toch lopen de gemoederen nu al hoog op bij Indië-veteranen over de manier waarop zij worden afgeschilderd in de film.

Waarom zwijgen in de rechtbank geen goed idee is
Zwijgen in de rechtbank is géén goed idee, vindt strafpleiter Willem Jan Ausma. Van zijn cliënten verwacht hij juist openheid van zaken. Hij zegt dit in aanloop naar het strafproces van de van moord verdachte Jos B., die nog altijd zijn mond houdt.

De Utrechtse strafrechtadvocaat stelde een paar jaar geleden zijn koers bij. Hij besloot dat hij geen verdachten meer wil verdedigen die zwijgen, of 'sprookjes' vertellen in de rechtbank. "Met verhalen waarvan iedereen denkt: 'geloof je het zelf?' behaal je geen resultaat."

Na 39 jaar uitreiking Gouden Kalveren 'eindelijk' een prijs voor kostuumontwerp
Waar Hollywood al decennia Oscars uitreikt voor de beste filmkostuums, heeft het in Nederland 40 jaar geduurd. Kostuumontwerpers komen dit jaar voor het eerst in de geschiedenis in aanmerking voor een Gouden Kalf. En dat werd tijd, vinden professionals.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 26 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee