Uitzending
EenVandaag - 25-6-2021

25-6-2021

EenVandaag

272 x bekeken | 0 reacties
6
Uitvoeringsinstanties willen ICT op orde krijgen
Achterstallig onderhoud op ICT-systemen van de overheid is zo opgelopen dat ingrijpende wetswijzigingen nu onverantwoord zijn. Ook SVB en Belastingdienst hebben grote problemen. Ze vragen de partijen die meedoen aan de formatie er rekening mee te houden.

Tijd voor groot onderhoud, vinden politie, SVB en de Belastingdienst, want deze organisaties werken met oude systemen uit de jaren 70. Gebeurt het niet, dan heeft dat grote gevolgen. "We kunnen nu niet een ingewikkelde AOW-wijziging of een ingewikkelde wijziging in de Kinderbijslagwet inrichten", waarschuwt Diana Starmans van de SVB.

Steeds meer jongeren geronseld als 'geldezel'
Tussen de 13- en 26 duizend jongeren in Nederland zijn naar schatting vatbaar om geronseld te worden als geldezel. Dat blijkt uit een enquete van de Saxion Hogeschool.

Het is het eerste grote landelijke onderzoek naar de bereidheid van jongeren om op te treden als money mule. Geldezels of money mules zijn mensen die criminelen hun bankrekeningnummer geven om geld mee wit te wassen. Het gaat veelal om jongeren. Zij hebben lang niet altijd door wat de gevolgen zijn.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 25 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie