Uitzending
EenVandaag - 28-10-2021

28-10-2021

EenVandaag

172 x bekeken | 0 reacties
5
Plannen van Joe Biden in de wurgreep door democraat Joe Manchin
President Biden moet zijn grote hervormingsplannen terugschroeven, door toedoen van partijgenoot Joe Manchin. "Er komen verkiezingen aan en de republikeinen ruiken toch al bloed", zegt correspondent Karlijn van Houwelingen.

Medicijntekort: maak een ijzeren voorraad
Een belangrijk oogmedicijn is door productieproblemen al maandenlang niet leverbaar en de reserves zijn bijna op. Oogarts Camiel Boon van het Amsterdam UMC maakt zich ernstig zorgen: "PatiŽnten kunnen blijvende oogschade oplopen."

"Inmiddels zijn we bijna door onze reserve heen", vertelt oogarts Camiel Boon. Hij heeft het over het medicijn Visudyne, wat wordt gebruikt voor een laserbehandeling bij bepaalde oogaandoeningen. Jaarlijks worden zo'n 700 patiŽnten ermee behandeld om te zorgen dat ze niet ernstig slechtziend worden. Maar door productieproblemen bij een fabriek in Amerika, de enige in de wereld die het middel maakt, wordt het medicijn sinds juli 2021 niet meer geleverd.

Yoga voor defensiepersoneel
Iwan werd yogadocent bij defensie na een reis naar Nepal. Al langer blijkt dat effectief bij stress en het verwerken van oorlogstrauma's. Militairen van defensie kunnen het dan ook goed gebruiken: steeds meer van hen worden opgeleid tot yogadocent.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 28 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Plannen van Joe Biden in de wurgreep door democraat Joe Manchin President Biden moet zijn grote hervormingsplannen terugschroeven, door toedoen van partijgenoot Joe Manchin. Er komen verkiezingen aan en de…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten