Uitzending
EenVandaag - 25-11-2021

25-11-2021

EenVandaag

144 x bekeken | 0 reacties
6
Boosterprik helpt in BelgiŽ in verzorgingshuizen
In BelgiŽ hebben ouderen in zorginstellingen al een derde coronavaccin gekregen. "En we zien nu een opmerkelijke daling in het aantal besmettingen in verpleeghuizen", zegt bestuurder van een koepelorganisatie Johan Staes.

Het Irma-effect: meer aandacht voor gebarentaal
Gebarentaal is populair, mede dankzij doventolk Irma Sluis. De taal werd naast het Fries en Nederlands officieel erkend. Nu strijden in een tv-programma zelfs BN'ers met gebarenexperts tegen elkaar. "Het Irma-effect is groot, maar we zijn er nog niet."

"Alle recente aandacht voor de Nederlandse Gebarentaal gaf ons een enorme boost. Ik voel veel meer gelijkwaardigheid", zegt Boaz Blume die zelf doof is.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 25 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Boosterprik helpt in België in verzorgingshuizen In België hebben ouderen in zorginstellingen al een derde coronavaccin gekregen. En we zien nu een opmerkelijke daling in het aantal besmettingen in verpleeghuizen ,…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten